Akoestiek in horeca

DE AKOESTIEK IN UW HORECAZAAK VERBETEREN

Wat is het probleem? 

Een groot probleem in zalen is de nagalm (beter bekend als echo). Die ontstaat door het gebruik van harde materialen in het interieur. Deze problemen komen veel voor in de horecasector. Horecazaken zoals restaurants, cafés, discotheek, clubs, hotels, … krijgen te maken met een slechte akoestiek wat de zaken niet bevorderd. Klanten verstaan elkaar slecht aan tafel en voelen zich op hun ongemak. Een volgend bezoek aan uw zaak is daardoor verkeken, dat kost u dus al snel heel wat centen. Investeren in efficiënte ruimtelijke akoestiek betaalt zichzelf daarom snel terug.

 

Wat is de oplossing? 

Een snelle oplossing is het gebruik van voldoende zachte, absorberende materialen in het interieur. Er zijn verschillende soorten producten die u kan aanbrengen in uw interieur om de akoestiek te verbeteren. Zo kan u zowel de plafonds als de wanden bekleden met een akoestisch spanplafond/spanwand. U kan ook akoestische privacy corners creëren met losstaande frames (wanden). Er zijn talloze mogelijkheden! 

 

Absorberende materialen voor wanden

Om de reflecties afkomstig van de wanden te absorberen kunt u gebruik maken van de akoestisch wandpanelen van CLIPSO Aeroceiling of de akoestische spanwanden van CLIPSO. Als het budget wat lager is, is het gebruik van polyesterwol of melamineschuim perfect voor u. Die materialen kan u zelf of door STRETCH op maat laten snijden en direct tegen de wanden monteren met behulp van één van de lijmen. Een wand voor één derde bekleden met een van de absorberende materialen doet al wonderen in uw ruimte. 

 

Absorberende materialen voor plafonds

Om de reflecties afkomstig van het plafond te absorberen, kan u gebruik maken van de akoestisch plafondpanelen/plafondeilanden van CLIPSO Aeroceiling of de akoestische spanplafonds van CLIPSO. Als het budget wat lager is, is het gebruik van polyesterwol of melamineschuim perfect voor u. Die materialen kan u zelf of door STRETCH op maat laten snijden en direct tegen de wanden monteren met behulp van één van de lijmen.

 

Wat en hoeveel heb ik nodig? 

STRETCH-advies voor u: Als u de akoestiek wil verbeteren in uw ruimte begint u met 60% van het vloeroppervlak in uw horecazaak van akoestische producten te voorzien. Dat kan zowel tegen het plafond als de wanden gemonteerd worden. Na het monteren van het absorberend materiaal zal u meteen een groot verschil merken in nagalm in uw ruimte. Volstaat het nog niet? Dan voegt u meer toe of maakt u gebruik van materialen met een hogere absorptie.