Interieur

spanplafond leefruimte. en keuken

Waarom kiezen voor een spanplafond in jouw woning ?

 

Welke voor en nadelen bied een spanplafond tegenover een conventioneel Gyproc, gepleisterd of systeemplafond ? Steeds vaker word er gekozen voor een spanplafond om een oud plafond te renoveren of om een nieuw plafond te monteren in zowel een renovatie als nieuwbouw woning, Er is natuurlijk een reden dat men meer en meer kiest voor een spanplafond. Dat heeft te maken met volgende voordelen:

 

    1. - Snelle montage
    2. - Propere montage
    3. - Meubels mogen in dezelfde ruimte blijven staan
    4. - 10 jaar garantie
    5. - Zowel de keuze voor een niet- akoestisch plafond als voor een akoestisch plafond
    6. - De prijs van een spanplafond is niet hoger dan een ander type verlaagd plafond
    7. - Een spanplafond is onderhoudsvriedelijk, je kan het spanplafond eenvoudig reinigen met de bijhorende cleaner
    8. - Strak en naadloos afgewerkt

 

Kiezen tussen een spanplafond / gyproc plafond / systeemplafond

Bij het maken van een keuze voor een nieuw plafond moet je steeds rekening houden met wat voor jouw zeer belangrijk is, is dat een strakke afwerking, akoestiek of flexibiliteit ? Indien je kiest voor een strak plafond is de keuze voor een spanplafond zoals goed als gemaakt, het is namelijk zo dat een spanplafond steeds strak is gemonteerd, hierdoor zie je geen vegen van her verven in het plafond alsook geen oneffenheden door slegte montage en afwerking van de gyproc plafond ( of gepleisterd plafond ). Als je eerder geïnterreseerd bent in een akoestische oplossing zowel als muur als als plafond dan is de keuze voor een spanplafond in vergelijking met een akoestische gyproc of een akoestisch spuitplamuur zeker een keuze die bovenaan je lijste zou kunnen staan. Het is namelijk zo dat bij het plaatsen van zowel een akoestische gyproc plafond als een akoestisch spuitplamuur-plafond er zeer veel vuil word gemaakt, alsook is de installatieduur vrij lang, voor een akoestisch vals plafond in je leefruimte met gyproc of spuitplamuur ben je al snel 3 a 4 werkdagen kwijt, in tegenstelling tot een spanplafond waar we op 1 dag jouw akoestisch plafond afgewerkt kunnen hebben zonder al te veel vuil te maken, alsook de meubels mogen in de ruimte blijven staan. Kies je voor flexibiliteit dan ben je met een spanplafond voor de montage tot de dag zelf zelfs zeer flexibel, enkel is het zo dat na de installatie het iet wat moeilijker is verlichting bij te plaatsen, hierbij zouden we ofwel het doek los moeten maken of een nieuw doek moeten monteren. Maar indien het spanplafond doek vervangen moet worden is de kost hiervan vergelijkbaar met het herschilderen van de plafond, dus dit is nietmeer dezelfde kostprijs als toen je het spanplafond liet plaatsen, dit omdat de bestaande constructie en de bestaande opspanprofielen herbruikt kunnen worden. Wil je ultieme flexibiliteit zowel voor als na de installatie dan kiezen we meestal voor een type systeemplafond waarbij de plafond tegels zeer makkelijk demonteerbaar zijn, de look van dit type plafond is dan wel veel drukker en hiermee heb je dus niet dezelfde look als met een akoestisch spanplafond of een akoestische gyproc.

 

Heb jij je keuze kunnen maken ? Of is de prijs ook een belangrijke factor ?

Het is zeker niet makkelijk om een keuze te maken tussen deze 3 type plafonds, het uitzicht en het gemak van de plaatsing is zeker belangrijk. Maar ook is de prijs zeer belangrijk, wanneer men spreekt over een spanplafond krijgen we vaak te horen dat dit een dure oplossing is .... Maar het tegendeel is waar, een spanplafond is een systeem dat geheel is afgewerkt en onderhoudsvrij is na de installatie, wat dus betekend dat je het spanplafond nooit meer hoeft te schilderen, schuren, her-aanspannen, of dergelijke. In tegendeel tot bij een gyproc plafond, bij een verlaagd plafond met gipsplaten heb je enerzijds de gyproc die gemonteerd word en afgewerkt word, maar ook moet dit plafond nog geschilderd worden, dit zorgt er dus voor dat je meerdere bewerkingen hebt om het plafond af te werken, alsook vergt het nog extra afwerking na de installatie. Bij het plaatsen van een gyproc plafond moet je dus nog rekening houden dat het plafond nog moet worden afgewerkt, wat inhoud dat het plafond nog moet worden geschuurt en geschildert, alsook na 5 a 10 jaar moet je herschilderen. dit is niet meer nodig bij een spanplafond.

kies je voor een systeemplafond dan zal dit vooral zijn vanwege de flexibiliteit, alsook vanwege de prijs. Dit syteem is goedkoper en flexibeler dan een spanplafond, maar bied niet de zelfde graat van afwerking.

 

Kies je voor een spanplafond of ben je nog aan het twijfellen ? Contacteer ons hieronder via ons contactformulier en we bellen jouw zo snel mogelijk op.