Akoestiek op kantoor

AKOESTIEK OP KANTOOR VERBETEREN

 

 

Wat is het probleem?

Een slechte akoestiek op kantoor wordt ervaren als druk, onverstaanbaar, vermoeiend en slecht voor zowel concentratie als productiviteit. Een slechte akoestiek op kantoor zorgt op den duur ook voor gezondheidsklachten. Het gebruik van harde materialen in het interieur is hier de oorzaak. Investeren in een betere akoestiek betaalt zichzelf snel terug én het verbetert het welzijn van uw medewerkers. 

 

Wat is de oplossing? 

Het aanbrengen van absorberende materialen zoals de Polyesterwol, CLIPSO aeroceiling panelen, …  zal voor een 'gedempte' akoestiek en rust zorgen. Er zijn diverse producten en materialen om het akoestische klimaat aangenaam te maken.

 

Akoestische oplossingen voor de plafonds

In grote ruimten is een toepassing aan de wanden alleen niet voldoende. Het is in de meeste gevallen ook nodig minstens 40 a 50% van het plafond te voorzien van akoestisch absorberende materiaal zoals de CLIPSO akoestische spanplafonds of de CLIPSO Aeroceiling.

 

Akoestische oplossingen voor de wanden

In uw ruimte kan er tussen de wanden een felle flutter echo ontstaan. De CLIPSO spanwanden en CLIPSO aeroceiling wandpanelen zijn ideaal om de wanden mee te bekleden. Een wand voor een derde bekleden met een van deze producten geeft al een bijzonder resultaat en vermindert de echo opvallend.