Plafond isoleren met een spanplafond

Je plafond isoleren met een spanplafond ? 

spanplafond isoleren

Door je plafond te isolerenzorgje voor minder warmteverlies en zo ook voor een lagere energiefactuur. Dooreen slegt geisoleerd plafond kan de warmelucht in de ruimte ontsnappen via kieren en niet-isolerende materialen. Wanneer we je plafond gaan isoleren gaan we kiezen voor materialen die zeer goed isoleren zoals een rockwool, polyesterwol, glaswol of PUR/PIR platen. Met deze materialen kunnen we goedkoop je plafond isoleren en zo je energiefactuur doen dalen. 

 

In welke ruimte isoleren we met welke materialen? 

  • Isoleren in een droge ruimte zoals je woonkamer, slaapkamer, keuken, etc.

 

plafond isoleren in woonkamer of keuken met isover glaswol isolatie

 

Het isoleren van je woning brengt steeds heel wat werk met zich mee, vooral omdat deze plafonds na het aanbrengenn van de isolatie ook strak en mooi afgewerkt moeten zijn. Hierdoor moet de isolatie zeer goed voorgemonteerd worden. In ee droge ruimte kunnen we kiezen voor verschillende types materialen, omdat hier geenn vocht aawezig is kunnen we hier kiezen voor een goedkoper materiaal zoals een glaswol of een rockwool, we kunnen ook kiezen voor PIR/PUR platen, alles hangt af van de hoogte die je maximaal wil/kan verliezen en je budget. Kiezen voor een polyesterwol lijkt ons hier overbodig vanwege de kostprijs tegenover een glas-/rockwool. 

 

 

Aandachtspunten bij montage: 

  • Sluit alle naden mooi tegen elkaar aan

  • Plaats een dubbelle laag isolatie zodat de naden die ontstaan tijdens de installatie geen invloed hebben op het redement van de isolatieplaten 

  • Draag je veiligheids kledij tijdens de installatie

  • Vergeet niet bij montage van glaswol of rockwool het dragen van een mondmasker met filter

 

 

  • Isoleren van een hellend dak

Isoleren hellend dak

 

Het isoleren van een hellend dak zorgt voor heel wat snij- en afplakwerk, dit omdat de plafond structuur meestal is opgebouwd uit meerdere spanten waartussen de dakisolatie moet gemonteerd worden. zoals bij een tussenverdiep raden we aan om de plaatsing van het  isolatie materiaal te doen volges de  regels van de kunst en de platen dus dubbel laags te monteren alsook ervoor te zorgen dat alle aden goed tegen elkaar aan te  snluiten. deze geisolleerde plafonds kunnen dan weer afgewerkt worden met een plafondtype naar keuze, maar wij zouden natuurlijk ons spanplafond systeem aanraden. 

 

 

  • Isoleren van een badkamer

badkamer plafond isoleren met alutherm isolatie en spanplafond in badkamer

 

Je badkamer renoveren en tegelijkertijd willen isoleren ? Zeker een goed plan ! 
Bij het isoleren vann een badkamer plafond radenn we aan om steeds te werken met materialen die bestendig zijn tegen vocht, zoals een pIR isolatie plaat of een PUR isolatie plaat, maar je kanook kiezen voor een polyesterwol isolatie plaat. Net zoals bij de andere isolatie systemen raden we aan de naden mooi te laten aansluiten en indien mogelijk 2 lagen isolatie over elkaar te monteren om zo de impact van de naden te verminderen. 
Read more