Wat kosten van een spanplafond nu echt ?

Wat kost het nu echt om een spanplafond te plaatsen ?

 

Een spanplafond het perfect alternatief voor de conventionele plafond systemen, een spanplafond is de ideale oplossing wanneer je opzoek bent naar een strak en fijn afgewerkt plafond dat snel en zonder al te veel vuil te maken geplaatst kan worden. Zo kan in de meeste gevallen jouw nieuw plafond geplaatst worden in 1 dag ! Maar wat kost zo een spanplafond nu ? Want vele mensen zeggen/denken dat het een dure oplossing is, maar is dat wel zo ? Je komt dit allemaal te weten hieronder in ons artikel.

Wil jij een spanplafond laten plaatsen ? Vraag dan hier vrijblijvend offertes aan bij jouw dichtsbijzijnde dealer.

 

 

prijs spanplafond

Een spanplafond, Wat is het ? Waarom zouden we ervoor kiezen ?

Je wild een nieuw plafond of je wild je oud plafond renoveren maar hebt geen zin in langdurige en stoffige werkzaamheden ? Daarbij vind je een nieuw conventioneel verlaagd plafond te duur? Of je wil gewoon besparen op je energiefactuur? Een spanplafond biedt dan dé oplossing.

Een spanplafond bestaat uit 2 delen, een polyester of pvc doek dat word gespannen tussen de muren door middel van pvc of aluminium opspanprofielen. Deze profielen worden zowel zichtbaar als onzichtbaar gemonteerd, dit naar gelang de vraag van de klant. Het spanplafond doek word zodanig strak opgespannen dat het plafond eruit ziet als een geschilderd gyproc of pleister plafond, maar eigenlijk is het een spanplafond dat geplaatst werd door proffesionals.

 

Kan je een spanplafond zelf plaatsen ?

Ja en nee, opzig is alles mogelijk, ben je handig en heb je oog voor afwerking gepaard met het nodig gevoel voor finesse ? Dan is het mogelijk om een spanplafond zelf te plaatsen, we raden wel aan om dan op zen minst een training te volgen. Maar over het algemeen raden we aan om beroep te doen op onze gecertificeerde STRETCH spanplafond dealers, zij werden opgeleerd door STRETCH en zijn echte professionals als het gaat over het plaatsen van spanplafonds.

 

Het berekenen van de prijs voor jouw spanplafond, hoe gaan we te werk ?

 1. Opmeten van de ruimte
 2. Type spanplafond bepalen
 3. Afwerking rondom spanplafond bepalen
 4. Kleur bepalen
 5. Verlichting spanplafond bepalen
 6. Complexiteit bepalen

 

prijs spanplafond

 

Met welke richtprijs moet je rekening houden voor de plaatsing van een spanplafond ?

Simpel rechthoekig standaard spanplafond = 75€ - 80/m2

Complex standaard spanplafond = 85 - 110€/m2

Akoestisch standaard spanplafond = 75 - 95€/m2

Hoog absorberend akoestisch spanplafond = 110 - 150€/m2

 

Welke verlichting kan er worden ingebouwd in een spanplafond en wat zijn de kosten hiervan ?

Veel word er gedacht dat het plaatsen van verlichting in een spanplafond zeer complex is en dat niet alle verlichting geschikt is voor een spanplafond. Dit is niet geheel correct ...

Wanneer er gekozen word voor de standaard verlichting met een randafwerking zoals je in jouw betonnen plafond of gyproc plafond zou monteren dan is deze verlichting geheel zonder problemen te plaatsen in een spanplafond. Wanneer je trimless verlichting in een spanplafond wild plaatsen kan dit ook, hierbij moeten er we specialere inbouwkits voorzien worden, dit is zoals bij jouw gyproc plafond maar dan speciale verlichting inbouwkits voor spanplafonds. Deze bestaan meestal uit een op maat gemaakte MDF voor dat specifiek armatuur.

 

spanplafond prijzen

 

 

Kiezen voor een pvc spaplafond of een polyester spanplafond ?

Ben je net nieuw in de spanplafond wereld dan zal je al snel te maken krijgen met mensen die een voorkeur hebben voor een pvc spanplafond of een polyester spanplafond. Neem het van ons aan, beide systemen zijn top, maar zoals met alles heeft ieder systeem zijn voor en nadelen alsook zijn beide spanplafond systemen verschillend afgewerkt.

Dus uiteindelijk gaat de keuze meestal over het uitzicht van het spanplafond en de afwerking rondom het spanplafond. Hierbij de verschillen tussen beide plafond systemen:

Omschrijving Polyester spanplafond PVC spanplafond
Naadloos To 5,15m in de breedte en 100m in de lengte To 5,00m in de breedte en 100m in de lengte
Muur afwerking

4 varrianten:

 • Standaard: PVC profiel met 4mm afwerkrand
 • Minimalistic versie 1: PVC of ALU profiel met 1mm afwerkrand
 • Minimalistic versie 2: onzichtbaar PVC profiel ( openvoeg langs omtrek van plafond van 8mm )
 • Classic afwerking: Moluur langs omtrek plafond

3 varrianten:

 • Standaard: ALU profiel met 10mm breede afwerkstrip
 • Minimalistic versie 2: onzichtbaar ALU profiel ( openvoeg langs omtrek van plafond van 5mm )
 • Classic afwerking: Moluur langs omtrek plafond
Kleuren 29 verschillende kleuren 75 verschillende kleuren
Akoestisch

2 varrianten: 

 • Enkel akoestisch spanplafond: Alpha w waarde van 0,3
 • Akoestisch spanplafond in combinatie met akoestisch absorber: Mogelijkheid to Alpha w van 0,95 

2 varrianten: 

 • Enkel akoestisch spanplafond: Geen akoestisch effect
 • Akoestisch spanplafond in combinatie met akoestisch absorber: Mogelijkheid to Alpha w van 0,95 
Doorhang 25m2 8mm 20mm
Look Mat Mat, satijn of glans
Recycleerbaar Ja, onze doeken worden herbestemt naar verschillende soorten producten Ja, onze pvc folies worden gerecycleerd tot grondstof voor nieuwe producten, waaronder een nieuw spanplafond
Keurmerken CE, UL, Greenguard gold, A+ certification, Sanitized certification, OMI certification CE, UL, Greenguard gold, A+ certification, Sanitized certification, OMI certification
Brandveiligheid certificering Brandcertificaat: B s1 d0 Brandcertificaat: B s1 d0
Land van productie Frankrijk en Duitsland Belgie

 

 

Wil jij offertes voor een spanplafond ontvangen ?

Kies dan zeker voor een gespecialiseerde vakman, en bij voorkeur één van onze STRETCH dealers in jouw regio en verzeker zo jezelf van een correcte plaatsing van jouw spanplafond en een mooi eindresultaat. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 plaatsers actief in jouw buurt.

Onze offertes zijn steed gratis en vrijblijvend , op deze manier kan je prijzen vergelijken tussen onze dealers en bespaar je zo op je investering. Op deze manier verzekeren wij jouw dat je zal beschikken over professionele plaatsers.