Akoestische oplossing voor uw restaurant !

Ook een slechte akoestiek in jou restaurant ? 


Het probleem nagalm (ook wel ervaren als een korte echo) ontstaat door het veelvuldig gebruik van harde materialen in het interieur. In veel horecazaken zoals restaurants, cafés, discotheek en clubs is de akoestiek slecht. Een slechte akoestiek in deze branche is bijzonder slecht voor de klanttevredenheid. Bezoekers ervaren slechte verstaanbaarheid aan tafel, zitten niet op hun gemak en missen een intieme sfeer die bij een avondje uit hoort, een volgend bezoek aan uw zaak is daar door snel verkeken. Een investering in het verbeteren van de akoestiek in uw ruimte betaalt zichzelf daarom zeer snel terug. 

Wat is de oplossing?

In het kort: voldoende Absorberende materialen op harde reflecterende vlakken aanbrengen. Er zijn diverse producten en materialen om het akoestisch klimaat aangenaam te maken.  Zo kunt u denken aan het creëren van meer privacy door het plaatsen van afschermpanelen, Afschermpanelen zorgen ervoor dat geluid minder de ruimte in verspreid wordt.


Producten voor wanden

Voor het verminderen van reflecties die afkomstig zijn van de wanden kunt u gebruik maken van bijvoorbeeld CLIPSO acoustic spanwanden, CLIPSO aeroceiling ( tegen de wanden monteren, en diverse melamineschuim en polyesterwol producten. Eén wand in uw ruimte bekleden geeft vaak al een bijzonder resultaat.


Producten voor plafond


Voor het verminderen van reflecties vanaf het plafond, vooral in hoge ruimten, kunt u denken aan producten(materialen) zoals plafondeilanden van CLIPSO Aeroceiling , maar als u een zeer strak plafond wenst waarbij u niet merkt dat er panelen of dergelijke opgehangen worden kan u ook kiezen voor een akoestieksch spanplafond ( CLIPSO acoustic ) . Natuurlijk kan u ook baffles en dergelijke monteren tegen het bestaand plafond maar met een spanplafond heb je toch een veel mooiere afwerking . 

Wat heb ik nodig om de akoestiek te verbeteren?

Bij het toepassen van een 60% van het vloeroppervlak aan akoestisch producten in uw zaak is de verbetering redelijk tot goed te noemen (voorbeeld:  100 m² vloeroppervlak, toevoegen minimaal 25 á 30 m² absorptievlak).  In de praktijk blijkt echter dat een percentage van 25 à 30% al een behoorlijke verbetering geeft. Wij adviseren dus het probleem in één of twee fasen aan te pakken,


Onder tafels?

De toepassing absorptiemateriaal onder tafels plakken is bijzonder matig. Dit heeft alleen enig resultaat als er veel en grote tafels staan en er sprake is van veel reflectie van geluid via de (harde)vloer. Een goede aanpak is absorptiematerialen- en producten aan wanden en/of het plafond monteren. Niet concentreren op één plaats maar verspreid door de zaak aanbrengen.